2010. november 30., kedd

Mexikói zöldségmix Tortillában Salsa szósszal


Elsőként megfőzzük sós vízben majd leszűrjük a zöldséget, jelen esetben mexikói mix.


Utána elkészül a Salsa, ami nálam a következőképp nézett ki:

2 nagy üveg házi sűrített paradicsomot (persze bármilyen típusú jó lesz) felforraltam, majd belereszeltem négy gerezd fokhagymát és két fej vöröset.
Ezt kettészedtem és az egyik feléhez erős paprikát adtam, annak aki ezt szereti.
Ebbe (az erősbe) beleszeleteltem vékonyan egy fej vöröshagymát is.
A következő lépés a tortilla. Ettől sem kell megijedni, rendkívül könnyen kezelhető tészta.
4 dl liszt
0,5 dl étolaj
fél teáskanál só
1 dl víz                                   
 ezeket összedolgozom, rudat formázok belőle és egyenlő darabokra vágom.
Tényleg nagyon könnyű vele dolgozni, nem ragadós fajta.

Gombóccá gyúrom majd kinyújtom kerekre (vagy amilyenre sikerül) és vékonyra.
Teflonserpenyőben mindenféle zsiradék nélkül mindkét oldalát addig sütöm közepes lángon, míg el nem kezd felpúposodni.


Jön az étellé alakítás:

belepakolom a cuccokat a tésztába, és összehajtom. Így:

Én késsel villával eszem vagy szigorúan tányér fölött, mert kicsit gitáros burger jellegű.
A kisebbik fiacskám mellesleg kakaót kért bele. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érdekel a véleményed, ha van hozzá név is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...