2011. augusztus 2., kedd

A tejsavó

Mire használjuk a házitej savóját, ha sok van?
Újságíró a Világvégén nemrég említette, hogy már a kutyák is fintorognak rá.
A felhasználási javaslatok, ötletek nem csak neki szólnak, hanem mindenkinek, aki nem tud vele mit kezdeni.

Meg is lehet inni, egészséges, bár nem mindenkinek jön be.
Beledolgozom kenyérbe, bármilyen kelt tésztába, lángos, fánk, ilyesmi.
Arányokat nem tudok, nem receptre főzök, mindig érzésre megyek.
De van, hogy a kenyérbe kerülő teljes folyadékmennyiséget ez adja.
Levegősebb, lágyabb lesz a tészta tőle.
Akkor lehet fürdővízbe tenni, egy kádnyiba kb. egy decit.
Selymes lesz tőle a bőr, testápolóra sincs szükség, ha valaki használ, mert remekül hidratál.
A hűtőben napokig eláll, mi befőttes üvegben tartjuk.
A lányom az esetenként kiszáradt kezét ezzel keni le, de nők a hüvely pH érték helyreállításához irrigátorral, vagy tamponnal használhatják.
Szappangyártók szappankészítéshez lefagyaszthatják.
De a sütéshez csak majdan kellő adagokat is le lehet fagyasztani, kisebb egységekben.
Most ennyi jutott eszembe, ha esetleg valakinek van még ötlete, szívesen veszem, ha itt megosztja velünk, hogy egy helyen legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érdekel a véleményed, ha van hozzá név is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...