2016. szeptember 28., szerda

Regenoros márvány süti

Az a helyzet, hogy mikor elkezdünk Regenort inni, annak oka van. Mivel elég sok betegségre lehet megoldás az általa végigvitt igazából candida kúra, nem sorolom ezeket fel. Mellékhatás a fogyás, ami valljuk be, sok embernek jól jön, így ha már kifizetjük érte a pénzt, akkor be kell tartani az étel-ellenjavallatokat.
A teljesség igénye nélkül:
nem lehet fogyasztani:
-élesztős cuccokat, kenyeret csak pirítva (mindegy milyet, fehéret is lehet)
-gyümölcsöt (csak citrom, fehér grapefruit)
-növényi olajokat (semmilyet, hidegen préseltet sem!)
-tejterméket (minimálisat sem!)
-alkoholt, ecetet
-cukrokat (xilit lehet, mert az már cukoralkohol, nem bomlik alkohollá)
állati eredetű zsírt fogyasztani viszont kötelező. Főétkezésenként 3-5 gramm minimum, ami annyit tesz, hogy ha eddig olajjal főztél, akkor mostantól mindezt zsírral vidd véghez, illetve némileg többel, mintha kalória-diétáznál.

Ha végiggondolod a főzési szokásaid, láthatod, ez bizony eléggé behatárolja az étkezést. Bár én azt mondom, inkább csak a nassolás az, amit erősen át kell értelmezni. Hisz egy paprikás krumpli, töltött paprika, rántott hús vagy levesek simán fogyaszthatóak. és persze még oly sok étel.

De ott marad a nasi kérdés.... nagy kérdés az, hiába tiltakozunk.
Amit még a receptem előtt a regenorral kapcsolatban mondanék az, hogy millió blogos cikk, és oldal foglalkozik már vele. Írnak ezt, írnak azt. Sok a téves infó, én is találtam olyat, aki azt mondta, kevés tejtermék lehet, néha egy alma lehet, satöbbi. Nem tudom, ezek az emberek, akik ezeket leírják, mennyi felelősséget éreznek, de szerintem semmit. Mert az utasítások nem véletlen vannak. Nem fog megbetegedni senki, ha mégis mondjuk csokikockát eszik, de egyrészt megáll két hétre a kúra eredménye, azaz a tisztulás és a fogyás, illetve rosszullét következhet be. Mivel a termék az epehólyagon keresztül szabadít meg a méreganyagoktól, aktívabb tevékenységre sarkallva azt, a tiltott cuccok fogyasztása pedig a helyes epeműködést gátolja, így természetesen a fent említett rosszullét adott.
Tehát véleményem szerint, ha már belevág valaki, és fizet érte, akkor nem érdemes bűnözni. Magunknak és a pénztárcánknak ártunk vele.

És akkor térjünk rá a nassolás kavalkádra.
Diétás édességek, gondolhatnánk, hisz cukor helyett steviával vagy édesítőszerrel készülnek. Ezzel minden rendben is van. De ha jól megnézzük egy keksz vagy diétás csoki összetételét, látható: pálmazsír vagy margarin található benne. Így ezeket ki is húzhatjuk a listáról. Akkor magunknak kell valamit előállítani....
A krémes sütik nem rúghatnak labdába, mert nincs megoldás a krémek előállításához szükséges vaj, tejszín és egyéb tejtermék kiváltásához.
Szerintem a rizsből készült tejföl az nem tejföl, én inkább nem eszek semmi ilyesmit, minthogy rizses ízű krémest toljak le a torkomon...

Piskóták.
Ezek működnek, zöldséges muffinok, és a kemény cukorkák. Vannak regenoros palacsinta receptek, amik működhetnek, mint vékony tészták. De mégis, mivel töltöd meg? Édesítős ét-kakaóval. Oké. És? Ennyi? Ja, igen. Fahéj édesítővel. Visszatérve a fent említett regenoros palacsinta recepthez leírom azt, ami miatt az egészet elkezdtem írni.
tehát a regenor miatt sok mindent fel kell adnunk az étkezési fronton. De a finomliszt maradhat. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem kell zabliszttel, rizsliszttel vagy teljes kiőrlésűvel helyettesíteni, max akkor, ha allergiás vagy rá. Ha semmi ilyesmi problémád nincs, akkor nyugodtan hagy benne az étkezésedben. Tehát a palacsintában csak az édesítő anyagot kell lecserélni, tej helyett csak vizet használni, illetve zsírban kell sütni. Édesítős/xilites forró vízben cukrozatlan kakaót is el lehet keverni, sűrűre, hogy öntet formája legyen, és már nem olyan száraz a palacsinta tölteléke.

Van még egy márványos süti receptem, amit már írok is:
5 tojás szétválasztva
25 db édesítőbogyó --egy liter teába 5 darabot teszek, ez persze fajtánként változhat. Kísérletezd ki, a tiédből mennyi kellhet. Ha xilit kerül bele, akkor:
3-4 evőkanál xilit
fél csomag sütőpor
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál olvasztott zsír
10 evőkanál liszt (finomliszttel a legjobb, de rizsliszttel vagy egyébbel is ehető)
kakaópor

A 2 evőkanál forró vízben feloldjuk az édesítőszert vagy xilitet. A tojásfehérjét kevés citrom levével habbá verjük. A tojássárgáját az olvasztott zsírral, sütőporral és az addigra kihűlt édesítős vízzel szintén felverjük. A kettőt összevegyítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Kizsírozott tepsibe szedjük a felét, a másik felében elkeverünk némi kakaót. Ezt rápöttyözzük az előző krémre, majd az előmelegített sütőben megsütjük.
Az említett kakaós öntet kiváló hozzá, ha pedig torta lenne belőle, akkor a zselatint használhatjuk a díszítéshez, például citrom vagy grapefruit szeletekkel.
De lehet a csokiöntetet is zselatinnal maradásra bírni....
Természetesen fűszereket szabadon lehet használni, mentát, citromfüvet, egyebeket, amiket a sütésben szoktunk használni.





2 megjegyzés:

  1. Ha lisztet lehet használni süteménybe, palacsintába, akkor miért tilos a lisztből házilag készített tészta? Éva

    VálaszTörlés
  2. Nem tilos, csak az élesztős házi sütemény, pogácsa. Konkrétan a feltaláló által tartott előadáson hangzott el, de fel is lehet hívni a feltalálót, és elmondja személyesen is :)
    Heni

    VálaszTörlés

Érdekel a véleményed, ha van hozzá név is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...