2017. augusztus 11., péntek

Tükörtojás mikróban

Rég nem írom ezt a blogot, mert már más idők járnak. Persze főzök, gyártok, de időm nem nagyon marad. Mindig él bennem a terv és a remény, hogy majd ezt megírom, mert olyan jó lett, de rendre elmarad. Fotók is készülnek, de azok is maradnak a szürke homályban.

Most viszont nem bírtam magammal, meg kell írnom a tapasztalataim.
Szeretjük az Instagramos, Youtube-os videókat nézni, alkalmanként kipróbálni. Vannak, amik nem működnek ugye, de van ami egész jól megoldható.Ez volt az, ami ma reggel elém szaladt, így ez volt a reggelim is.
Nézzük, miként történt:

Mivel a videóban nem volt, vagy nekem nem tűnt fel milyen vízben kell elkezdeni mikrózni a tojást, így én hideg vízben tettem oda.
Tehát: kb. 1,5-2 dl víz, két csipet só, hideg víz, 800 wattos mikro. Ennek az 1 perc kevés volt, a vége 3 perc és 30 másodperc lett. Eredménye: puha de nem folyós sárgája, kemény fehérje.
1.

 A következő tojást is ebben, a már forró vízben tettem oda. Plusz só nem került bele.
1 perccel kezdtem, majdnem elégnek is ítéltetett, de kicsit mázgás volt a fehérje, így visszament még 20 másodpercre. Na, így lett tökély. Kemény fehérjével, folyós sárgájával.
2.
Eredmények a végére: szerintem hagyjuk a sót, nehéz eltalálni. Az első ráadásul beszívta az egészet, mert az első sós lett, a második semennyire.
Egyébként elégedett vagyok vele, mert puha mint egy tükörtojás, nem száraz, mint a főtt tojás. Hamar elkészül, zsírmentes változat.

Jól lehetett lakni vele, mindenkinek jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érdekel a véleményed, ha van hozzá név is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...